«Пригоди Телемаха» Франсуа Фенелон

«Пригоди Телемаха» Франсуа ФенелонНазва: Пригоди Телемаха
Письменник: Франсуа Фенелон
Рік: 2024
Видавництво: Літопис
Жанр: Сучасна зарубіжна література, Історична література, Класика

 

Анотація до книги «Пригоди Телемаха» Франсуа Фенелон

Роман «Пригоди Телемаха» французького письменника Франсуа Фенелона — це епічна розповідь, що протягом двох століть утримувала друге місце за популярністю після Біблії. В основі сюжету лежить давньогрецький міф про мандри молодого Телемаха в пошуках свого батька Одіссея. Ця міфологічна основа слугує майданчиком для роздумів автора про ідеали зразкового правителя, який володіє моральними чеснотами і здатний вести свій народ до процвітання у мирний час та захищати його під час війни.

Фенелон через поради Ментора, вчителя і наставника Телемаха, глибоко досліджує теми справедливості, досконалості, звитяги і патріотизму, показуючи, що справжні цінності людини залишаються актуальними в усі часи. Це не просто історія про пригоди; це заклик до мудрого лідерства та доброчесності, що особливо резонує в сучасному світі, де суспільство прагне до чесних та компетентних правителів. Книга має значення для широкого кола читачів, пропонуючи важливі уроки про мораль і етику в житті.


Дуже зручно на нашому сайті читати книгу «Пригоди Телемаха» Франсуа Фенелон онлайн, а перед цим ознайомитись з цитатами та відгуками тих, хто їх вже прочитав. Зробити це можна безкоштовно та без реєстрації.

Вірші, література різних жанрів, книжки для найменших – все це є у нас. Ви можете скачати книгу повністю безкоштовно на iPhone, iPad з ОС Android або iOS в різних форматах: pdf, rtf, txt, fb2, epub. Зручно також слухати аудіокниги на телефоні або планшеті